Specialefestivalen 2023

August 14, 2023

Festival for Fremtiden: Specialefestivalen 2023 sætter vidensdeling og samfundsforandring på dagsordenen

Vi er begejstrede for at annoncere Specialefestivalen 2023, hvor vi inviterer nyuddannede, videnseksperter og samfundsaktører til dialog og sætter skub i vidensdeling for en bedre fremtid. Specialefestivalen 2023 er for alle med interesse i forskning, videnssamarbejde ogsamfund - og en unik mulighed for at få indblik i nye tankesæt, perspektiver og projekter.

Dato og sted: Fra den 5.-6. oktober 2023 åbner vi dørene til årets vigtigste vidensfestival i Stations smukke og bevaringsværdige bygning på Howitzvej 30, Frederiksberg. Med den ikoniske forhenværende politistation som ramme, bryder vi de akademiske lænker og baner vejen for mere intelligente og vidensbaserede samfundsløsninger. Festivalen er gratis for alle.

Hvad venter dig? Vær med på en lytter, når vi giver scenen til mere end 60 dimittender fra landets universiteter, og lad dig inspirere af spændende videnskabelige perspektiver, akademiske nybrud og interessante faglige perspektiver. Du kan også opleve et væld af spændende paneldebatter, workshops og oplæg fra videnseksperter og meningsdannere.

På Specialefestivalen hylder vi de akademiske dimittender for deres viden og ihærdighed - og universitetsspecialet som et vigtigt bidrag til at skabe nye og mere kvalificerede løsninger, på samfundets komplekse udfordringer. Vi samler studerende, dimittender, organisationer, samfundsaktører og andre nysgerrige på tværs af fagligheder, sektorer og interessesfærer til vidensdeling, erfaringsudveksling og nye samarbejder.

Specialefestivalen arrangeres i samarbejde med Station og Ungdomsbureauet med støtte fraKU, CBS, Frederiksbergfonden og Frederiksberg Kommune. Se det fulde program for Specialefestivalen 2023 her

Direktør for Ungdomsbureauet Olivia Orlandi Grant, uddyber:

”Specialefestivalen er en fejring og en hyldest til alle de hundredvis af siders miniforskning som studerende producerer i deres specialer. Vi tror på, at den viden, der skabes i specialerne år for år, kan få et vildt efterliv uden for universitets-matriklen. Med Specialefestivalen skaber vi en unik platform der giver de dygtige dimittender et talerør til samfundet og verden.”

Direktør for Station Mikkel Nielsen, tilføjer:

“I Station mener vi, at landets dimittender, som fremtidens arbejdsstyrke og kommende meningsdannere, rummer potentialet til at forandre verden til det bedre. Men det kræver, at vibringer deres viden, perspektiver og tankesæt i spil og giver dem et talerør til omverdenen. Derfor er vi enormt glade for, at vi nu for anden gang kan afholde Specialefestival i Station."

Om Station

Station er verdens første ungedrevne innovationshus for tværfaglighed og engagement, hvor studerende mødes og udvikler løsninger på samfundets udfordringer. Station har til huse i den forhenværende Frederiksberg politistation, der blev opkøbt og renoveret gennem støttemidler rejst af studerende i samarbejde med CBS. Læs mere om vores aktiviteter og muligheder, og hvordan du kan være med til at skabe dem på: www.station.dk.

Kontakt Mads Tamborg på: mads.t@station.dk for mere information.