Fremtidens fødevarer

March 10, 2022
Thu
10

Fremtidens fødevarer

3/10/2022 17:00
-
3/10/2022 20:00
The Arena

Fødevarer spiller en afgørende rolle for klimaet. Kom og bliv klogere på fremtidens bæredygtige fødevarer

Fødevarer er blevet et af de vigtigste områder indenfor grønt iværksætteri og den grønne omstilling. Derfor inviterer DM og Station med til en aften, hvor vi vil dykke ned i den nyeste viden og blive præsenteret for nogle af de nyeste tiltag inde for fremtidens fødevareproduktion.

Vi har inviteret klimaforsker Jørgen Eivind Olesen ind, for at gøre os klogere på, hvad fødevarer betyder for klimaet og hvorfor der er brug for nye og andre fødevarer fremadrettet. Antropolog Simon Westergaard Lex kommer også, for at fortælle om menneskelige og sociale processer i forhold til grøn omstilling, iværksætteri og fødevarer. Når vi taler fremtidens grønne fødevarer, har vi naturligvis også inviteret Dansk Vegetarisk Forening og deres generalsekretær med, Rune-Christoffer Dragsdahl. Han vil give et indblik i, hvordan DVF kombinerer viden om sammenhængen mellem klima og fødevarer, til at præge en grøn og plantebaseret hverdag, samt sætte en bæredygtig dagsorden inde for fødevareproduktion.

Fordi temaet er fremtidens fødevarer, har vi selvfølgelig også inviteret to virksomheder med, som arbejder med netop det. Den første du vil møde er Hey Planet, som vil fortælle om deres rejse med at udvikle verdens første bæredygtige kød, baseret på pulveriserede buffalobiller og ærteprotein. Du vil også få mulighed for at smage på deres Dare Squares!

Den næste virksomhed på programmet er Planteslagterne, som netop er kåret til årets grønne iværksættere 2021. De vil præsentere dig for deres projekt, og fortælle om, hvorfor de kæmper for at gøre plantebaserede løsninger nemme, lækre og lettilgængelige – OG, så vil du naturligvis få serveret lækre, plantebaserede brugere fra Planteslagternes Foodtruck

Program

17.00 – 17.05: Velkomst

17.05 – 17.30: Fødevarer og klima ved professor Jørgen Eivind Olesen

17.30 – 17.55: _Hvad skal der til på et socialt plan når vi skal omstille os til at spise grønnere _ved Tenure Track Adjunkt, Simon Westergaard Lex

17.55 – 18.10: Pause og kaffe

18.10 – 18.35: Formidling og udvikling af bæredygtig fødevareproduktion ved Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl

18.35 – 18.50: Hey Planet, og smagsprøver på deres Dare Squares

18.50 – 19.05: Planteslagterne

19.05 – 20.00: Planteslagternes plantebaserede burgere til aftensmad og uformel snak

Oplægsholder

Jørgen Eivind Olesen, Rune-Christoffer Dragsdahl, Simon Westergaard Lex, Hey planet og Planteslagterne.

Målgruppe

Arrangementet er målrettet studerende medlemmer af DM, men øvrige medlemmer kan også deltage.

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud senest dagen før arrangementet. Det gør du på Mit DM eller ved at sende en mail til dme@dm.dk.

Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 150. Dette sker af hensyn til planlægning, madspild og så en anden kan få glæde af din plads.

You might also be interested in...

Fri
22

Sund snak: lydhealing og meditation

April 22, 2022
The Playground
GO TO TOP